Tuesday, March 15, 2022

Uppsats om jämförelse av Romeo och Julia

Uppsats om jämförelse av Romeo och Julia



Denna uppsats skrevs av Jämförelseuppsats om romeo och julia studentkamrat. I Zeffirellis film är Romeo, Leonard Whiting, omedveten om Tybalts utmaning och när han kallas en "skurk" verkar han inte förvirrad, medan Tybalt, spelad av Michael York, är extremt förbryllad. Vi ser till och med apotekarscenen som är raderad från '68-versionen. Konflikten för Romeo är en hämnd för hans väns död. com, 17 nov, Romeo och Julia Jämför och kontrastuppsats. Shakespeares sätt att skriva häpnade många människor i årtionden och än i dag; vi har inte helt förstått hur kraftfull och betydelsefull hans skrivstil är.





Hur man citerar jämförelse mellan karaktärerna Romeo och Julia uppsats



Nuförtiden är det nästan omöjligt att återuppliva gamla traditioner från det förflutna och uppskatta dem i vår moderna och exponentiella tid. Men det finns fortfarande möjligheter att vårda en del av den arkaiska litteraturen idag som skrevs för så länge sedan. Firad som en av de största dramerna genom tiderna, Romeo Jämförelseuppsats om romeo och julia Juliet skildrar en tragedi Jämförelseuppsats om romeo och julia två älskare som kommer från stridande familjer. Pjäsen skrevs först i s av William Shakespeare. Nästan fyrahundra år senare filmades den tragiska pjäsen av Franco Zeffirelli. Det finns likheter i rekvisita och scener, och distinktioner mellan originalspelet och filmen med tanke på stämningar och handlingsdetaljer.


Hur som helst, både pjäsen och filmen har strålande presentationer. När det gäller stämningen finns det några skillnader mellan de två versionerna av tragedin. I dialogen om äktenskap i pjäsen är Romeo och Julia seriösa och stillsamma, Jämförelseuppsats om romeo och julia. I ett äktenskap ska brudparet vara Jämförelseuppsats om romeo och julia och tålamod eftersom det är ett viktigt steg i deras liv, och pjäsen visar denna typ av karaktär. Filmen skildrar inte denna realistiska karaktär. Den här delen förstörde scenens sorgliga och busiga stämning. Beställ anpassad uppsats Romeo och Julia Jämför och kontrast uppsats med gratis plagiatrapport.


Pjäsen kunde också ha använt lite hjälp eftersom det kändes som att karaktärerna saknade något uttryck till skillnad från filmen, men jag kan inte kritisera vilken som var bättre eftersom pjäsen är som den ska vara. En sak som filmen och pjäsen samarbetade med var rekvisita och scener. Full av gammaldags klänningar och steniga byggnader, båda produktionerna har en väldigt s stämning, Jämförelseuppsats om romeo och julia. Bortsett från stämningarna i pjäsen har några av handlingsdetaljerna utelämnats i både filmproduktionen och pjäsen. Pjäsen gör ett bra jobb med att förklara varför Romeo var upprörd på Rosaline. Filmtittarna är förvirrade över varför Romeo är upprörd. Tittarna skulle bli förvirrade vid en tidpunkt när de såg pjäsen eftersom de inte skulle veta om Romeo och Julia gifter sig eller inte.


En sak som verkade konstant och realistisk i filmen är antalet dödsfall i tragedin. Pjäsen visar tragedin med sex dödsfall, medan filmen bara visar fyra dödsfall. Ett av målen som de flesta filmskapare har för att göra en framgångsrik film är att lämna publiken glad och inte deprimerad. Till skillnad från från Shakespeare, som ville uttrycka dramatiskt, tragiskt, Jämförelseuppsats om romeo och julia, och ung kärlek, Zeffirelli gjorde det som var bäst för publiken och filmens handling genom att minska antalet dödsfall i sin produktion. Dessutom uppskattar jag det faktum att filmen faktiskt följer pjäsen, till skillnad från andra filmproduktioner av berättelser. Handlingsdetaljerna i scenerna verkade överlag ganska konstanta.


Tragedin berättar en legend om två unga älskare som kommer från familjer som länge konkurrerar. InFranco Zeffirelli gjorde denna pjäs till en film, efter att ha insett skönheten i denna tragedi. Det finns dock likheter och skillnader mellan de två produktionerna som nämnts tidigare. Ändå tenderar originalpjäsen och filmen att vara några av de största klassikerna att berätta. Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. Romeo och Julia Jämför och kontrast uppsats.


Gratis uppsatser - PhDessay. com, 28 sep, tillgänglig 7 januari, comSep Tänk dig ögonblicket när en ung man möter ögonen på en vacker flicka och blir kär där och då. När hans liv bara är värt att leva om hon. Sierra Davenport Mr. Gingery CP Engelska 1 6 mars Romeo och Julia Ödets tragedi eller karaktärens tragedi Romeo och Julia är en berättelse om en förbjuden kärlek. Här i Romeo och Julia börjar historien med två personer från olika familjer som inte gillar varandra. Romeo blir kär i Rosaline, en tjej som han bara är. William Shakespeare är en engelsk poet och spelar rätt. Hans pjäser bestod huvudsakligen av komedier, historia, Jämförelseuppsats om romeo och julia, och tragedier.


The Tragedy of Romeo and Julia är en pjäs skriven av William. Hans närsynthet, oansvariga beslut och inkompetenta handlingar bidrog. Kärlek presenteras rätt. Anledningen till dess berömmelse är att det inte bara är det. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Doktoranduppsats Litteraturböcker Romeo och Julia Romeo och Julia Jämför och kontrast uppsats. Beställ originaluppsatsprov speciellt för dina uppdragsbehov, Jämförelseuppsats om romeo och julia. få anpassad uppsats. Romeo och Julia kritisk essä. Uppsatstyp Jämför och kontrast. Essä om Romeo och Julia Karaktärens tragedi eller ödets tragedi? Sammanfattning av Romeo och Julia uppsats. Romeo och Julia Tragic Hero Essay. Uppsats Sammanfattning av Uppsats om jämförelse av Romeo och Julia och Juliet. Olika teman i boken Romeo och Julia Essay.


Romeo och Julia balkonguppsats. Informativ uppsats om Romeo och Julia. Liknande ämnen Scarlett Letter Cry Det älskade landet Farbror Toms stuga Candide Stolthet och fördom Legenden om Sleepy Hollow Elden Nästa gång Three Day Road Hedda Gabler Litteraturkritik Robinson Crusoe En ren välupplyst plats A Long Way Gone Boktjuv Separat Fred Väntar på Godot Harry Potter Hustru till Bath Cask till Amontillado Jane Eyre. Spara tid och låt våra verifierade experter hjälpa dig. Anställ författare.





uppsatsämnen om terrorism



Sjuksköterskornas tal om hur hon avvänjde Juliet och hänvisningen till jordbävningen utelämnas. Tillgivenheten som är så uppenbar i Zeffirelli-versionen är obefintlig i MTV-versionen. Detta förändrar Juliets karaktär avsevärt. Hon upplevs som mer isolerad och ensam redan från början. Vi ser henne som en tonåring som inte har någon annan att anförtro sig till än Gud. När sjuksköterskan säger åt henne att begå bigami får vi inte samma känsla av svek som vi gör med Zeffirelli-versionen. Där var Juliet oerhört smärtsam och fick ta ställning för sig själv, ensam, för första gången i sitt liv. Eftersom sjuksköterskan är Julias förtrogna är brodern Romeos förtroendefulla vän. Pete Postiethwaite spelar en tatueringslager, Jerry Garcia-liknande trädgårdsmästare som är Romeos enda förtrogna.


Milo O'Sheas version av Friar är mycket sympatisk och omtänksam. Han har bara de bästa avsikterna i åtanke. Broder Lawrence är mycket viktig för Romeo. Brodern är den som guidar honom och också plockar upp honom när han är nere. Även om båda bröderna är olika i utseende och personlighet, tror jag att de båda porträtterar en mycket sympatisk, omtänksam vän till både Romeo och Julia. Brodern kan i slutändan vara den som är skyldig, men han ledde bara Romeo och Julia för att han trodde att deras förening skulle föra de stridande familjerna samman. Jag tror att båda spelade en ångerfull broder när allt tog slut. 96-versionen visar Friar Lawrence frenetiskt spåra expressbrevet. Han svettas och projicerar brådska i rösten, även om hans roll i kyrkan utelämnas.


I 68-versionen, när friaren ser sidan utanför graven, rusar han frenetiskt till Julias sida. Han är försiktig med Juliet men måste till slut överge henne för att slippa skulden. Återigen är Juliet övergiven. Den mest dynamiska konflikten är mellan Tybalt och Romeo. Tybalt är inte alls lika läskunnig eller vältalad som Romeo, plus att han hyser mycket hat mot Romeo. I båda filmerna får vi känslan av att Tybalt kanske är medveten om Romeos och Julias kärlek under Capulets fest, även om den inte spelas längre, men kan vara bränslet för Tybalts utmaning.


I Zeffirellis film är Romeo, Leonard Whiting, omedveten om Tybalts utmaning och när han kallas en "skurk" verkar han inte förvirrad, medan Tybalt, spelad av Michael York, är extremt förbryllad. Han förstår inte varför han inte får en reaktion från Romeo. Han kom redo att slåss, och när Romeo inte möter sin utmanare, försöker Tybalt provocera Romeo genom att slå bort hans hand och känna lukten av sin egen, som om Romeo stank. Men Romeo är fortfarande inte provocerad, och hans vän Mercutio kliver fram till tallriken för honom. Kampen mellan Mercutio och Tybalt är lättsam och lekfull. Publiken skrattar och hejar på dem. Den enda som ser allvaret är Romeo, som försöker stoppa dem. När Mercutio väl är dödad får Romeo bränsle och går efter Tybalt.


Konflikten för Romeo är en hämnd för hans väns död. Kampen mellan Romeo och Tybalt får en mycket allvarligare ton; publiken jublar och skrattar inte längre. Ilskan och hatet syns i båda karaktärerna. De kämpar till slutet. I Luhrmanns version är Tybalt, spelad av John Leguizamo, mycket lik en gängmedlem vars tankar är inställda på att förstöra Romeo. Han verkar mycket farligare och mörkare och hotande. När Romeo, De Caprio, dyker upp, är han omedelbart medveten om Tybalts hat och är oroad över bådas säkerhet. Tybalt är fast besluten att gå efter Romeo, oavsett om Romeo vill slåss eller inte.


När Romeo försöker skaka sin hand, slår Tybalt bort den och attackerar Romeo bakifrån när Romeo börjar gå iväg. Romeo fortsätter att skrika att han ska sluta, han vill inte slåss, men Tybalt är obeveklig. Det är inte förrän Mercutio kliver in som scenen ändras till deras kamp och Mercutios död. Mercutios död är det som får Romeo att slåss och gå efter Tybalt. Det är väldigt känslosamt och laddat. Romeo är medveten om sina konsekvenser om han går längre, men Tybalt pressade honom till det yttersta. Sedan dödar han Tybalt. De Caprio ångrar omedelbart sina handlingar. Inställningen för Zeffirellis film är i klassiska Verona. Setet har många dominerande väggar och massor av betong.


Det ger en känsla av kyla. Den enda värmen är balkongscenen, med träden och mjuk belysning. Inställningen håller publikens uppmärksamhet på skådespelarna och hjälper dem att se skådespelarna som Shakespeare kan ha regisserat dem. I Luhrmanns version heter staden Verona, men liknar centrala Los Angeles mer än Italien. Uppsättningen är aktuell och aktuell. Den försökte inte återskapa Shakespeare, utan snarare att visa hur Shakespeare utvecklas. Den fysiska platsen för denna film hjälper till att förstå historien bättre. Den använder våra egna erfarenheter och vår egen visuella miljö, och även om språket fortfarande är svårt att förstå, sammanför miljön det hela. Luhrmann hanterar dödsscenen väldigt annorlunda än texten och Zeffirellis Romeo och Julia. Luhrmanns version är mycket mer intensiv och mer tragisk.


Det börjar med att Romeo, De Caprio, flyr från polisen. Det är mycket action, med brus och intensiv musik, för att hålla publiken i spänning. Till exempel i akt V, när prinsen höll sitt sista tal, skulle broder Laurence vara närvarande för att avge sin egen bekännelse, men utelämnades av Zeffirellis version. Detta lämnade förklaringen till varför de älskande verkligen var döda för övervakarna att ifrågasätta. Shakespeare lät Montague resa en staty till Julias ära, vilket betecknade slutet på deras fejd. Zeffirelli, å andra sidan, valde bara att visa de två herrarna tillsammans för en svagare ände. Utelämnandet av karaktärer från viktiga scener var inte den enda förändringen som noterades mellan de två. Zeffirelli tog också poetisk licens i skapandet av Romeo och Julia.


Han gav sina repliker till karaktärer när de i Shakespeare talades av en annan. Detta visades under festscenen, Akt I, scen V när Lord Capulet skulle tillrättavisa Tybalt och kalla honom... töntig pojke……… Linjen gavs istället till Lady Capulet. Detta utbyte av repliker mellan karaktärerna hjälper inte alltid till att förstå historien. Användningen av att lägga till rader till karaktärer skapade olika personligheter och gav karaktärerna större insikt än i Shakespeares version. Det bidrog till att förstå karaktärens motiv mer. Zeffirelli hade också några positiva skillnader än Shakespeares. Eftersom miljön var i samma tidsperiod som Shakespeares återgivning kunde läsaren visualisera erans miljö och klädsel.


Detta gjorde karaktärerna och berättelsen mer verklighetstrogna än att försöka föreställa dem från en skriven sida. Zeffirelli utvecklade också karaktärerna, vilket gav dem mer djup och känslor än i Romeo och Julia. Detta visas när sjuksköterskan går till Juliet och hittar henne död. Hon springer ut ur Juliets kammare skrikande och flaxande med armarna i en frenesi. Publiken kunde interagera med karaktärerna och deras känslor genom att se Romeo och Julia visuellt, vilket också gjorde språket mer begripligt. Ett exempel på detta är när Romeo tar livet av sig och Juliet ser honom, hör vakter och du kan se Julia desperat. Som ett resultat av detta görs scenen mer komplett, vilket gör att publiken upplever större spänning än att läsa pjäsen. Det finns dock likheter och skillnader mellan de två produktionerna som nämnts tidigare.


Ändå tenderar originalpjäsen och filmen att vara några av de största klassikerna att berätta. Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. Romeo och Julia Jämför och kontrast uppsats. Gratis uppsatser - PhDessay. com, 28 sep, åtkoms 7 januari, com , sep Tänk dig ögonblicket när en ung man möter ögonen på en vacker flicka och blir kär där och då. När hans liv bara är värt att leva om hon. Sierra Davenport Mr. Gingery CP Engelska 1 6 mars Romeo och Julia Ödets tragedi eller karaktärens tragedi Romeo och Julia är en berättelse om en förbjuden kärlek,. Här i Romeo och Julia börjar historien med två personer från olika familjer som inte gillar varandra.


Romeo blir kär i Rosaline, en tjej som han bara är. William Shakespeare är en engelsk poet och spelar rätt. Hans pjäser bestod huvudsakligen av komedier, historia och tragedier. The Tragedy of Romeo and Julia är en pjäs skriven av William. Hans närsynthet, oansvariga beslut och inkompetenta handlingar bidrog. Kärlek presenteras rätt. Anledningen till dess berömmelse är att det inte bara är det.

No comments:

Post a Comment