Thursday, January 13, 2022

Uppsats om tentamen

Uppsats om tentamen



Lärare, elever, uppsats om examination, examinatorer och examinatorer, alla tycker att examination är en förbannelse, en fasa och en skräck, uppsats om examination. Kategorier Kategorier Välj kategori 10:e klass 8:e klass 9:e klass Bokföring Bokföring Bokföring Antagning Alert Guru Luftkonditionering och kylteknik ASL Klass 10 ASL Klass 11 ASL Klass 9 ASL-test Bilteknik Säng Frågepapper Biologi Biologi 11 Biologi 12 Affärsstudier Företagsstudier Kemiker Guru 12 Kemi E-bok 11 Klass 11 Klass 12 Handel Dator Grundläggande Datavetenskap Datorer och kommunikationsteknik Omslag Aktuellt Aktuellt Mars Datastrukturer E-böcker Klass 6 E-böcker E-böcker Klass 1 E-böcker Klass 10 E-böcker Klass 2 E-böcker Klass 3 E-böcker Klass 4 E-böcker Klass 5 E-böcker Klass 7 E-böcker Klass 8 E-böcker Klass 9 Ekonomi Ekonomi 12 Utbildningsprogramvara Elteknik Engelska Sr. Undersökningar är ett minnestest. Ett bra resultat gör både läraren och föräldrarna nöjda. Så det krävs ordentliga förändringar uppsats om examination undvika övergreppen och öka användbarheten av undersökningarna.





Tentamen – kort uppsats 1.



Examina, i någon form, har blivit en integrerad del av utbildningssystemet i Indien. Dessa undersökningar kan vara interna eller externa. Interna examinationer genomförs av lärare själva för att främja slutet på en god undervisning, uppsats om examination. En bra undersökning måste uppfylla vissa villkor. Det borde ha giltighet. Det måste vara tillförlitligt och adekvat. Det ska vara objektivt. Det bör eliminera partiskhet eller subjektiva åsikter hos de personer som markerar svarsskrifterna för examinanden, uppsats om examination. Det ska vara lätt att administrera, lätt att markera och lätt att tolka. Det nuvarande indiska undersökningssystemet uppfyller emellertid inte de flesta av dessa villkor.


Det här är mestadels en undersökning av uppsatstyp. Detta system lider av några stora defekter, uppsats om examination. Syftet med undersökningen är inte klart definierat. Examination sker för examinations skull. Kandidaterna kan inte förväntas göra rättvisa när fem eller sex frågor av essätyp krävs för att besvaras inom en tidsgräns på bara tre timmar. Det kommer inte att vara rättvist att helt och hållet förkasta frågorna av uppsatstyp. Uppsatsfrågor har också sina fördelar. Sådana typer av frågor odlar vanan och kraften att tänka såväl som att uttrycka sig. Det innebär att man utövar sina befogenheter att resonera och att döma, uppsats om examination, urval, uppsats om examination, och andra former av mentala aktiviteter.


Det är bra att en del frågor av uppsatstyp har ersatts av frågor av objektiv typ i frågepapperna. Detta har gjorts för att motverka vanan att proppa. Framgång i undersökningar, hävdar systemets motståndare, beror på lyckoträffar. Många gånger händer det att intelligenta studenter misslyckas medan tråkiga studenter klarar provet. Ibland ställer pappersutställaren frågorna uppsats om examination eleverna väntar och har förberett dessa frågor. Naturligtvis är det ett lyckokast. Ibland lyckas examinander klara provet genom att tillgripa orättvisa och korrupta metoder.


Korruptionen som smugit sig in i vårt undersökningssystem har gjort det till en fars. Frågepapper läcker ut så att många kan tjäna en snabb slant. Detta har skett även i fallet med IAS-undersökningarna. Undervisningsbutiker som serverar akutundervisning innan proven dyker upp. Manusutvärderare mutas och till och med hotas. Det går inte att upprätthålla sekretess i något skede. Kopiering från böcker eller andra kandidater är ganska vanligt på tentamensplatserna, uppsats om examination. De sökande som använder orättvisa medel i examenssalen har ofta en dolk fast på sitt skrivbord för att skrämma dem som är utstationerade på övervakningstjänst. Uppsats om tentamen framstående personer har höjt sin röst mot det befintliga undersökningssystemet.


De tvivlar på effektiviteten av detta system i ljuset av det onda som har smugit sig in i systemet, uppsats om examination. Enligt dem är radikala förändringar i systemet tidens behov. Detta är en viktig nödvändighet för en sund tillväxt uppsats om examination kärlek till utbildning. Ingen tentamen bör lämnas åt oärliga och skrupelfria elevers och fördomsfulla och oansvariga lärares nåd. Pappersskrivare, skrivvakter och examinatorer bör vara personer med bevisat värde och integritet. De måste ha en känsla av plikt och ansvar. De bör göra sitt yttersta för att stävja korrupta metoder och upprätthålla undersökningarnas helighet.


Vissa sunda, snabba och praktiska åtgärder är nödvändiga för att ärendet ska göra tentamen till en framgångsrik undersökning av karaktären av undervisning som ges till eleverna. De olika statliga utbildningsnämnderna och universiteten har också ett visst ansvar att dela för att förbättra examinationssystemet. Dessa organ bör se till att provinterna inte belastas med ett stort antal manus. Dessa organ lägger tonvikten på att resultatdeklarera i tid och inte på standarden för utvärdering av manus, uppsats om examination. Examinatorerna får mycket kort tid för att granska dem.


Med sina andra normala uppgifter gör han eller hon detta extrajobb. Och han gör sällan rättvisa åt de unga elever vars öde är beseglat av hans förhastade omdöme. Hoppa till innehållet. Skriv din sökning. Lägg till engelsk sammanfattning till startsidan Uppsats om tentamen





övertygande uppsats



Det bör eliminera partiskhet eller subjektiva åsikter hos de personer som markerar svarsskrifterna för examinanden. Det ska vara lätt att administrera, lätt att markera och lätt att tolka. Det nuvarande indiska undersökningssystemet uppfyller emellertid inte de flesta av dessa villkor. Det här är mestadels en undersökning av uppsatstyp. Detta system lider av några stora defekter. Syftet med undersökningen är inte klart definierat. Examination sker för examinations skull. Kandidaterna kan inte förväntas göra rättvisa när fem eller sex frågor av essätyp krävs för att besvaras inom en tidsgräns på bara tre timmar. Det kommer inte att vara rättvist att helt och hållet förkasta frågorna av uppsatstyp.


Uppsatsfrågor har också sina fördelar. Sådana typer av frågor odlar vanan och kraften att tänka såväl som att uttrycka sig. Det innebär utövande av förmågan att resonera och döma, urval, jämförelse och andra former av mentala aktiviteter. Det är bra att en del frågor av uppsatstyp har ersatts av frågor av objektiv typ i frågepapperna. Detta har gjorts för att motverka vanan att proppa. Framgång i undersökningar, hävdar systemets motståndare, beror på lyckoträffar. Många gånger händer det att intelligenta studenter misslyckas medan tråkiga studenter klarar provet. Ibland ställer pappersutställaren frågorna som eleverna förväntar sig och har förberett dessa frågor.


Naturligtvis är det ett lyckokast. Ibland lyckas examinander klara provet genom att tillgripa orättvisa och korrupta metoder. Korruptionen som smugit sig in i vårt undersökningssystem har gjort det till en fars. Frågepapper läcker ut så att många kan tjäna en snabb slant. Detta har skett även i fallet med IAS-undersökningarna. Undervisningsbutiker som serverar akutundervisning innan proven dyker upp. Manusutvärderare mutas och till och med hotas. Det går inte att upprätthålla sekretess i något skede. Kopiering från böcker eller andra kandidater är ganska vanligt på tentamensplatserna.


Det är därför undervisningen och coachingbranschen blomstrar. Examination är bara det första i en serie tester som initierar unga till en konkurrenskraftig värld. Men den vikt som tillmäts dem är orimligt hög. Under tentamensperioden och tills resultatet förklaras förblir inte bara eleverna utan även deras föräldrar spända. Det betraktas som inget mindre en do or die-strid. Eleven får inte tillräckligt med fritid för spel och kan inte ge sina hobbyer vingar på grund av examensbördan. Ett misslyckande i tentamen väcker en känsla av låg självkänsla och negativ självbild hos eleverna.


Idag använder vissa skolor psykologers och rådgivares tjänster för att hjälpa eleverna att klara av undersökningstrycket. Läckage av frågepapper, kopiering och fusk i provsalar har blivit en vanlig sak. Mutor och andra korrupta metoder har också smugit sig in i undersökningssystemet. Tentor ger en division { etta, tvåa osv. Det rådande utbildningssystemet hjälper inte eleverna att göra karriär i livet eller att försörja sig på ett anständigt sätt. De ungdomar som inte lyckas få den önskade andelen poäng lider mest. För att övervinna de brister som finns i vårt utbildningssystem, inrättades många utbildningskommissioner då och då för att föreslå förändringar i mönstret. Efter deras förslag beslutade Centralstyrelsen för gymnasieutbildning och andra statliga styrelser för gymnasieutbildning att införa en separat ström av yrkesutbildning.


Enligt utbildningsexperter är löpande utvärdering effektivare än styrelseprövning. Klass x tentamen har blivit en del av historien. Central Board of Secondary Education {CBSE} beslutade att ge betyg till elever i klass x från Studenter kan, om de vill, be om ett prov för att testa sina färdigheter, men detta kommer att vara frivilligt. Vidare har det föreslagits att examen i klass XII ska fördelas över en tvåårsperiod. Export känner behov av att utvärdera en elevprestation kontinuerligt under hela året.


För detta ändamål kan periodiska prov hållas regelbundet. Detta skulle kunna göra undersökningssystemet mer acceptabelt och spänningsfritt. Målet med utbildningen bör vara att rusta eleverna för livets tuffa kamp. Det borde hjälpa till att bygga upp deras karaktär och personlighet. Det bör vidga deras kunskapssfär och kvalificera dem för anställning. Utbildningssystemet ska inte bara vara teoretiskt och akademiskt utan också ge praktisk kunskap. Elever ska inte uppmuntras att lära sig genom roll. När historia, geografi och matematik reduceras till bara siffror på ett märkesblad, slutar de att inspirera eller ge glädje.


Metoden för undervisning och bedömning behöver ses över. Den bör utformas med tanke på en hälsosam, inspirerande och glädjefull lärandeprocess för eleverna. Studenter kräver en mindre betungande och stressig men njutbar och uppfriskande upplevelse av lärande. Ändå kan det undersökningssystem som har varit rådande i århundraden inte ändras över en natt. Det kommer att ta lite tid att ändra systemet. Medan denna övergång äger rum, bör orättvisa metoder som fusk i examenshallen och läckage av frågepapper kontrolleras. Det måste också ses att elevernas svarsblad är korrekt bedömda av lärarna, så att rättvis utvärdering sker. Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Om Vision Webbplats invigningsfunktion. Yrkesplacering Cell Invigning Medietäckning.

No comments:

Post a Comment