Friday, December 24, 2021

Essä om våld

Essä om våld



BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Skriker, lägger ner den andra, uppsats om våld, svära, eller håna någon är alla en del av verbala övergrepp, och är ofta en föregångare uppsats om våld fysisk misshandel Johnson, Sådant beteende orsakas vanligtvis av bristande självförtroende och en känsla av underlägsenhet som resulterar i frustration. Våld i hemmet har både direkta och indirekta effekter på barn där barn går igenom fysiska, psykiska, känslomässiga och beteendeproblem. Exempel på jämförelse av två kulturella uppsatser: uppsats.





Nya Inlägg



Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats åt dig. Fortsätt om du godkänner denna policy eller om du vill veta mer om den. Typ av uppsats: Forskningsuppsats. Ämne: FamiljevåldBarnFysisk misshandelPsykologiVåld i hemmet MissbrukMobbning. Det är ingen hemlighet att barn desperat behöver säkerhet uppsats om våld trygghet i sina hem och sina föräldrars kärlek och omsorg. Det är dock en bitter sanning att ett stort antal barn inte har ett fristadsliknande hem. Det är olyckligt att dessa barn bevittnar och upplever våld i hemmet. Som en följd av detta orsakar de ihållande fysiska och psykiska övergreppen en långvarig inverkan på deras liv. Därför utmanas den samtida eran med våld i hemmet som en av de vanligaste kränkningarna av mänskliga rättigheter.


Det måste nämnas att våld i hemmet faktiskt är ett världsomspännande hot utan geografiska, status eller etniska gränser. Våld i hemmet har både direkta och indirekta effekter på barn där barn går igenom fysiska, psykiska, känslomässiga, uppsats om våld, och beteendeproblem. Både barnmisshandel och uppsats om våld våld har en nära koppling eftersom våldsutövarna ofta angriper barn. Därför, uppsats om våld, det finns alltid ett stort hot om att eskalerande skada på den känslomässiga, fysiska, sociala och psykologiska utvecklingen hos barn som utsätts för uppsats om våld nämnde våld.


Som ett resultat av den outhärdliga känslomässiga stressen löper de en högre risk att få skadad hjärnutveckling, uppsats om våld, kognitiv funktionsnedsättning och dålig sensorisk tillväxt. Dessutom hämmas deras beteendemönster också på grund av den överdrivna kränkande behandlingen de upplever. En majoritet av dessa barn visar extrem känslighet, olydnad, dåligt humör, rädsla för isolering, sömnproblem, uppsats om våld, omognad och känslomässigt lidande. Dessutom uppvisar många sådana barn brist på toalettträning. Detta fenomen underlättar barnets kroppsliga och psykosomatiska funktion under de senare åren.


När barn ständigt utsätts för våldsam behandling och kränkande beteenden är denna utveckling djupt hotad. Som sagt, att växa upp i sådana kränkande miljöer orsakar både långsiktiga och kortsiktiga effekter på barns sinne och kroppar. På samma sätt påverkas också deras sociala färdigheter och akademiska prestationer oerhört. Barn som går i grundskolan har svårare att förstå och utföra skoluppgifter. Detta beror på att deras koncentrations- och observationsförmåga är dålig. Beteende- och personlighetsproblem bland sådana barn kan senare uppstå som depressiva beteenden, psykiska sjukdomar, sängvätning och benägenhet att ta självmord. Under mogna år har barn som tillhör våldsamma hem en ökad benägenhet för inblandning i kriminella aktiviteter, prostitution, ungdomsgraviditet, misshandel och missbruk.


Dessutom går dessa barn också igenom problem i sina sexuella liv under mogna faser av livet. På samma sätt gör deras aggressiva, oppositionella och krigförande beteende det också svårt för dem att behålla jobb eller förbli arbetslösa. Enligt dem är det okej att uttrycka sin aggression och ilska som ett tecken på dominans och makt över sina partner. De tycker att våld är en fungerande idé om de vill att deras partner ska följa deras önskemål och krav. Att se kvinnor och barn som undergivna och maktlösa är en viktig drivkraft som resulterar i sådana våldsamma beteenden.


Det måste dock förstås att detta beteende lärs in särskilt om barnet konsekvent bevittnar och upplever våld i hemmet. Våld i hemmet försvagar barnens sociala föreningar och band. Deras känslor och sociala liv är omgivna av ångest, uppgivenhet, rädsla och dysterhet på grund av den dåliga behandlingen de utsätts för. Fysiska, känslomässiga och verbala övergrepp gör det omöjligt för barn att hantera vardagsproblem eftersom deras liv domineras av hjälplöshet och melankoli. Som vuxna har de dåliga konfliktlösnings- och problemlösningsförmåga.


Bitterhet, skuld, självskadebeteende och introversion är flera andra effekter som kan vara allmänt uppsats om våld av sådana barn när uppsats om våld bli vuxna Hester När det gäller fysiska effekter, uppsats om våld är både direkt och indirekt utsatta för fysiska övergrepp i händerna på de meningslösa förövarna. I allmänhet, uppsats om våld, fysisk misshandel innebär smällningar, uppsats om våld, smisk och piska de oskyldiga själarna. I många fall utsätts barn också för sexuella övergrepp när de används för sexuell tillfredsställelse.


Barn blir också indirekta offer för fysiska övergrepp när förtryckaren kastar husgeråd. Andra fysiska symtom som uppvisas av sådana barn inkluderar astma, uppsats om våld, depression, huvudvärk, enures, temperamentsproblem, lägre, uppsats om våld, kognitiva, motoriska och talförmågor, magvärk, sömnstörningar och diarré McCue Det är ganska lätt att notera de fysiska konsekvenserna av våld i hemmet på barn. Men det är lika svårt att helt förstå deras skadade själar och sinnen.


Inget existerande instrument har förmågan att mäta deras lidande och de efterföljande psykologiska skador som orsakats av deras barndomsminnen och erfarenheter. Att se sina mammor misshandlas av fäderna eller partnern regelbundet är ett oförglömligt minne som tillfogar omogna sinnen stora sår, uppsats om våld. Grymheten och brutaliteten som skadar deras mödrar fysiskt påverkar i hög grad deras psykosomatiska utveckling. Demonstration av ogudaktighet, namnupprop, uppsats om våld, och hotar specifikt att angripa ett barn känslomässigt och psykologiskt. Därför blir det överdrivet svårt för barn att klara av sådana beteenden. När de inte hittar ett sätt att dela sina erfarenheter med en vänlig själ, de uppsats om våld bli isolerade och i slutändan gör sig själva psykiskt sjuka.


För många barn är det lätt och förglömligt att övervinna fysiska sår. Att se sina mödrar förnedrade, förödmjukade och generade av sina fäder blir en livslång reminiscens som i slutändan fläckar deras känslor för alltid. Övergreppsbarn har konsekventa känslor av sårbarhet och isolering. De svälter uppmärksamhet och längtar efter att deras föräldrar ska godkänna och erkänna dem. Deras mammor förblir frånvarande när de kämpar för att överleva. Pappor, å andra sidan, är alltid upptagna med att kontrollera och dominera familjemedlemmarna.


Därför är frånvaron av fäder som tillhandahållare av vård och tillgivenhet uteslutet. Följaktligen, uppsats om våld, det känslomässiga, fysiska och psykologiska övergivandet berövar dem kärlek och tillgivenhet de förtjänar. Tyvärr är det en bitter sanning att våld i hemmet är en gigantisk olägenhet som har påverkat de världsomspännande samhällena. Faktum är att detta fenomen har överträffat sociala klasser, ekonomisk ställning och territoriella gränser. Man kan hitta en förövare i en fattig familj såväl som i en välbärgad hemmiljö.


Det är allvarligt sårande att föreställa sig vad som händer bakom stängda dörrar. Trots att det är en hemlig angelägenhet som förekommer mellan två personer, vanligtvis make; denna fråga har påverkat hela samhället på ett helt negativt sätt. Barn som utsätts för våld i hemmet är de mest framträdande offren i en sådan situation. Ovanstående diskussion gör det kristallklart att effekterna av våld i hemmet inte är reversibla. Kort sagt, barn är de mest sårbara varelserna som kan påverkas djupt av miljön de utsätts för. Även om våld i hemmet inte kan undertryckas på alla nivåer, måste det säkerställas att offren identifieras och ges uppsats om våld fysisk, emotionell och psykologisk behandling uppsats om våld att de kan växa som välvårdade och fruktbara samhällsmedborgare.


Barn måste få praktiska råd genom massmedia, sociala medier och tryckta medier om sina rättigheter uppsats om våld samt förebyggande åtgärder mot våld i hemmet. Bakom stängda dörrar: The Impact of Domestic Violence on Children. Watersmead, Littlehampton, uppsats om våld, West Sussex: The Body Shop International Plc, Finley, Laura L, uppsats om våld. Encyclopedia of Domestic Violence and Abuse. Santa Barbara, Kalifornien: ABC-CLIO, Flowers, R. Brott i hemmet, familjevåld och övergrepp mot barn: En studie av det moderna amerikanska samhället. Hester, Marianne. Att påverka: barn och våld i hemmet: en läsare. London: Jessica Kingsley, McGee, uppsats om våld, Caroline.


Barndomens erfarenheter av våld i hemmet. Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre uppsats om våld oss för att visa den kan du göra en anspråk på den så tar vi bort den. Bara uppsats om våld ut formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas. Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning, uppsats om våld.


ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Sorts Essä om våld. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium! LÄS MER. Effekter på beteendeutveckling Beteende- och personlighetsproblem hos sådana barn kan senare uppstå som depressiva beteenden, psykiska sjukdomar, sängvätning och benägenhet att ta självmord.





uppsatser skrivna av studenter



Även om offren kan inkludera män, är kvinnor de i särklass vanligaste målen. Det finns flera typer av våld i hemmet, som i sin tur ofta leder till en dödlig cirkel av våld med andra, yttre faktorer som ofta spelar stor roll och i hög grad påverkar våld i hemmet, såsom patriarkat och makt. Rädsla är kanske det mest grundläggande elementet när det gäller våld i hemmet, eftersom det är kärnan i hur de flesta förövare försöker kontrollera sina offer. Rädsla kan skapas antingen explicit eller implicit, och kan avges genom bara en subtil blick eller gest. En förövare kan till och med köra hänsynslöst med offret i bilen eller trakassera honom eller henne på deras arbetsplats.


Dessutom kan de skrämma genom kommunikation, som sms eller e-post. Skrämmande kommunikation sträcker sig även till verbala övergrepp, vilket kan orsaka stor skada hos offret. Johnson, att skrika, lägga ner den andre, svära eller håna någon är alla en del av verbala övergrepp, och är ofta en föregångare till fysisk övergrepp. Johnson, Fysisk övergrepp är ofta en form av våld i hemmet och inkluderar åtgärder som att slå, slå, knuffa, knuffa, strypa, dra i hår och annat. Dessutom kan fysisk misshandel även omfatta användning av vapen.


Emotionell misshandel är kanske den vanligaste typen av våld i hemmet. Denna typ av våld i hemmet kan få långvariga konsekvenser, eftersom det förnedrar och förnedrar offret. Gärningsmannen kan också hota offret till skada, samt hota deras familj. De kan till och med hota att begå självmord, eller använda den tysta behandlingen som en form av känslomässig misshandel. Johnson, Andra former av våld i hemmet inkluderar sexuella övergrepp och hemmord. Dessutom omfattar hemmord inte bara partnern utan även barnen.


Detta är tyvärr ofta ett resultat av pågående våld i hemmet som leder till kulmen på att döda den andre Wilson. Våld i hemmet följer ofta ett vanligt mönster eller cykel. Även om varje relation varierar, genomgår de vanligtvis liknande händelser baserat på tre delar: spänningsuppbyggnadsfasen, en akut misshandelsepisod och smekmånadsfasen. Dessa kan alla inträffa på en dag, eller de kan spridas ut över en period av månader. I den spänningsbyggande fasen kommer spänningen att stiga över vanliga, mindre frågor, som pengar eller jobb.


Sedan kan det verbala övergreppet börja, där offret försöker behaga förövaren, och kan till och med ge sig på en form av övergrepp Johnson, Det verbala övergreppet eskalerar vanligtvis till fysisk övergrepp vid denna tidpunkt. Den andra fasen är den akuta misshandelsepisoden, där spänningstoppar och fysiskt våld uppstår. Den sista fasen är smekmånadsfasen, där spänningen har släppts. Förövaren kommer att skämmas över sitt beteende vid denna tidpunkt och försöka gottgöra eller anklaga partnern för övergreppet. Misshandlaren kan också försöka vara snäll och kärleksfull vid denna tidpunkt, och uppvisa okarakteristisk hjälpsamhet. Johnson, Ofta kommer förövaren att försöka övertyga offret om att det inte kommer att hända igen, och därför kommer offret inte att vilja lämna relationen.


Det finns andra, mindre uppenbara faktorer som också i hög grad påverkar våld i hemmet och hjälper till att analysera våld mot kvinnor, såsom patriarkat, makt och systemiskt könsförtryck, som är djupt förankrade i samhällen och kulturer över hela världen. Systemiskt könsförtryck hänvisar till våld mot kvinnor, som kan utövas inte bara av romantiska partners utan även inom samhällen, medborgerliga och juridiska institutioner. Detta är nära knutet till patriarkatets inflytande mot våld i hemmet, vilket hänvisar till de sociala relationerna mellan kvinnor och män. Patriarkatet är ett sätt att upprätthålla köns-, ras- eller klassprivilegier framför en annan, vilket kan vara direkt, såsom våld, eller subtilt, som lagar, som vidmakthåller ojämlikhet mellan könen.


Dessutom sätter makt ofta kursen för patriarkatet. Som ett resultat bildar makt relationer baserade på att endast en av individerna upprätthåller auktoriteten, medan den andra är utlämnad till deras nåd. Kultur och rasförtryck är två andra faktorer som spelar in när man analyserar våld i hemmet mot kvinnor. Detta är nära relaterat till faktorn för rasförtryck i hemmets våld mot kvinnor. Studier har visat att färgade män vanligtvis överbetonar hur rasförtryck påverkar våld mot kvinnor. Sammanfattningsvis kommer våld i hemmet i många former och former, som ofta bildar ett mönster eller en cirkel av våld. Våld i hemmet kan i sin tur i hög grad påverkas av andra yttre faktorer, såsom makt, patriarkat, kultur och rasförtryck, som diskuterats.


Samhället har blivit en skrämmande värld med de senaste händelserna. Här är några uppmaningar för din inspiration:. Nedan är några bra idéer som gymnasieelever kan använda för sin uppsats om vapenvåld:. Har du fastnat på din uppsats om vapenvåld i Amerika? Tja, här är några professionella idéer för att få dig igång:. Utifrån insikterna är våld verkligen både en individuell och samhällelig fråga av oro. Att skriva om ett sådant ämne kräver därför omfattande forskning och utarbetade fakta. Har du fortfarande en fråga om uppsatser om våld i hemmet, psykiskt våld, skola eller vapen? Vår professionella anpassade skrivhjälp är allt du behöver! Berätta bara om ditt skrivbehov, så gör vi resten åt dig! Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Hoppa till innehållsblogg. Ser du fram emot ett rakt A-betyg i din våldsuppsats? Tja, använd våra utmärkta skrivuppmaningar och experttips nedan. Genom att uppträda aggressivt visar en individ sin djuriska natur. Enligt psykologer är våldsamt beteende inneboende men kan dock hanteras, vilket också inkluderar självvåld som bygger på bristen på självförtroende. I detta skede är det nödvändigt att förvärva de grundläggande färdigheter som är användbara för det framtida livet efter examen. Låt oss överväga de stora... Människor är sociala varelser och de skiljer sig från djur genom förmågan att tänka. Det mentala inslaget har mycket att göra med en persons karaktär i samhället.


Ingen kan leva ett helt isolerat liv borta från samhället och dess produkter. Varför är människor fortfarande vidskepliga? Trots det faktum att vetenskapen utvecklas med stormsteg, har majoriteten av människor fortfarande viss vidskepelse. Varför är det så? Jag tror att det är en av många intressanta egenheter i vårt sinne och psykologi, som är svåra att förklara, men som fortfarande existerar. Chatta nu Använd Messenger Skicka ett e-postmeddelande till oss. Introduktion Denna uppsats syftar till att överblicka ett begrepp om våld som visas upp av individer och hur det manifesteras och uttrycks i deras beteende.


Är våld ett inlärt eller genetiskt ärftligt beteende? Hur tar sig våld till uttryck i en individs beteende? Slutsats Våld kan vara av olika slag och kan uttryckas i psykisk, fysisk och sexuell form. Föregående Nästa. Behöver något liknande? Kolla priset för ditt plagiatfria papper om "Uppsatsprov om viol Typ av tjänst Akademiskt skrivande. Akademisk nivå. Hur man väljer akademisk nivå:. Grundutbildning Bachelor Professional. Ämnesområde Redovisning Biologi Företag Kemi Ekonomi Ingenjörsvetenskap Finans Ekonomi Ekonomi Geografi Geologi Logik Matematik Medicin Nutrition Farmakologi Fysik Vetenskap Statistik Teknik Du måste ange ämnet.


Sidor Ord Frågor Problem. Beställa.

No comments:

Post a Comment